Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски разкри, че партията

...
Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски разкри, че партията
Коментари Харесай

Свиленски: Ако Симеонов упорства още за оставката си, идва ред на цялото правителство

Зам.-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски разкри, че партията му ще упорства да последно за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Както е известно, от левицата оповестиха, че няма да се записват в Народното събрание.

" Поводът е циничното му изявление за майките на деца с увреждания. Ние сме с тях от първия ден и ги поддържаме. Няма по какъв начин да ги изоставим. Няма да участваме в регистрацията заран, т.е. няма да даваме старт на работата на Народното събрание до момента в който не си подаде той оставката. Парламентът по този начин не може да работи, това държавно управление си отива. ГЕРБ и ръководещата коалиция си отпътуват. За един-два дни ще събереш 121 гласа, само че предстоят доста съществени неща, измежду които приемането на бюджет и няма по какъв начин това напрежение в последна сметка да не се отрази и на правителснвото. Така че в случай че Симеонов продължава да упорства за оставката си, идва ред на цялото държавно управление, на което сме желали три пъти избор на съмнение ", безапелационен бе той в предаването " Лице в лице " по БТВ. 

" Вие виждате по какъв начин работи държавното управление - има сигнал за закононарушение, в тази ситуация с ДАБЧ, а те се събират и по съратнически си приказват и си вземат решение нещо, вместо да осведомят прокуратурата. След циничните изявления на вицепремиера, единственото по-цинично нещо е изявлението на премиера, че Симеонов си прави добре работата. Стигаме до последствия, които са съдбовни за страната. ГЕРБ са антиевропейска партия, за това няма да забележим Шенген. Ние сме подготвени да се явим на изборите и да покажем, че сме опция ", сподели още Свиленски.

Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия ще гласоподава срещу приемането на бюджета. Тук водещата Цветанка Ризова го попита за какво, защото съгласно мнозина експерти този бюджет е най-социален. " Това е по този начин, само че единствено на хартия. Реално няма да е по този начин. Когато са замразени 12 обществени заплащания, когато вдигаш цените на тока, водата и какво ли не, когато с едната ръка даваш, а с другата вземаш двойно, няма по какъв начин да станат нещата. Да, в този момент на табличка написано наподобява добре, само че нека да забележим какво ще се извърши от този бюджет и хората по какъв начин ще го усетят. Но този човек - Валери Симеонов, до момента в който не си отиде, няма да има и приемане на бюджета ", кагегоричен бе Свиленски.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР